Ölkoll på nätet

8 Nov

Bryggverk - dock ej till salu! Foto: Ängö kvartersbryggeri i Kalmar.

 

Hur håller man egentligen koll på den svenska ölvärlden? Ja, om man nu är väldigt intresserad av vad som händer bland bryggare och importörer och kanske verkligen vill veta hur det går med bryggverket som är på väg till Helsingborg eller hur många som beställt någon av FreQuencys nya öl ? Ja, inte hittar man det i vanliga nyhetskällor direkt. Inte heller finns det ett överflöd av öl-tidskrifter eller radioprogram om öl eller teveprogram som berättar om det senaste i ölvärlden.

Nej, den ölintresserade hittar nästan allt av värde på nätet. I Facebook-grupper, på bloggar och på Twitter, det är där informationen finns. Idag satt jag och skrev på en artikel (om vodka!) och tog en paus genom att hoppa in på Facebook. Där och då kom informationen från Sigtuna brygghus att de vill sälja ett helt jämrans bryggverk. Bara så där. Ja, ett bryggverk som man alltså kan brygga öl på. Inte för att de ska sluta brygga öl men för att de ska expandera verksamheten – om jag inte missminner mig.

Och inte nog med det; det kom flera seriösa svar direkt! Bryggarna på U & ME i Umeå är intresserade, elit-bloggaren Darren Packman är intresserad och det fanns fler som faktiskt idag på tisdagens morgon var pigga på att köpa loss ett helt bryggverk.

Så vad innebär det här? Ja, om det nu verkligen var ett nytt svenskt bryggeri som föddes idag törs jag inte sia om men klart är att det kommer inte att rapporteras om det här i DN imorgon. Inte i Kristianstadsbladet heller. Eller på Norrbottens-Kurirens sajt. Men här rapporteras det. Det är det som är bloggens fantastiska möjlighet. Bland annat.

Bryggverk någon? Ja, jag är sugen. Men inte än.

4 svar till “Ölkoll på nätet”

 1. Fredrik Schelin november 9, 2011 den 2:52 e m #

  Varmt välkommen min kära kollega, det ska bli spännande att följa dig!
  //Fredrik

 2. joellinderoth november 9, 2011 den 8:08 e m #

  Tack! Det ska bli roligt! /joel

 3. Peter Forss mars 17, 2012 den 10:18 f m #

  Och bryggverket blev sålt! Ett nytt litet bryggeri är på väg att födas 🙂 Jag vet ju vem som köpte, men säger ännu ingenting. Men snart, mycket snart blir det känt. Med den köparen är jag säker på att ölscenen i Sverige kommer att förändras och bli än mer innovativ. Sigtuna önskar den nya all lycka och kommer att bistå med råd och dåd. / Peter Forss

  • joellinderoth mars 19, 2012 den 4:34 f m #

   Vad roligt! Och vad nyfiken jag blir! Ska bli väldigt intressant att följa! /joel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: