En deltids-munks dagbok

4 Jan

Brewvana.net. Copyright: Brewvana.net.

Vad vore världen utan människor som inte gör som alla andra? Lite lugnare men också lite oskönare. En av de där som inte riktigt följer mallarna är bloggaren och journalisten Jay Wilson. Hade han gjort det hade han förmodligen inte börjat livnära sig på bara öl. Och inte heller gjort det under 46 dagar. Skälet: Ja, han ville testa om det gick.

Så här gick det till: ölälskaren Jay Wilson läste om munkar i Tyskland som bara drack en särskild typ av öl under de 46 dagar som de fastade. En speciell öl som de utvecklat just för att kunna dricka under fastan och som var särskilt rik på kolhydrater, vitaminer och kalorier – en så kallad dubbelbock. Berättelsen om ölets tillblivelse har blivit en myt i ölkretsar och stigfinnaren Wilson bestämde sig för att se om det stämde – kan man klara sig i 46 dagar på bara öl.

Och han vore inte den han är om han inte bestämde sig för att blogga om hela experimentet. Och, utan att avslöja hur det gick, han lever fortfarande och har precis skrivit färdigt en bok om hela äventyret.

Diary of a part-time Monk. The book.

Galet, eller hur? Och väldigt spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: