Punkölare gör nytt ölspel

10 Jan

MonHOPoly av Brewdog. Copyright: Brewdog.

Det skotska bryggeriet Brewdog har på några få år kommit att förändra den britttiska ölvärlden. Med en uppkäftig attityd och en fin känsla för provokation, smart och underhållande attityd, välgjorda öl och en vilja att verkligen förändra så har man fått stor uppmärksamhet och många fans – inte bara i Storbritannien utan runt om i ölvärlden.

Nyligen genomförde man en investeringsomgång där man bjöd ut aktier i bryggeriet till framförallt ölälskare och aktierna sålde slut relativt snabbt. 2012 har man lovat ska bli ännu bättre och nu har bryggarna gjort en egen, och icke-sanktionerad så klart, version av spelet Monopol. I deras version heter det så klart MonHOPoly där HOP står ölingrediensen humle.

Bakgrunden till spelet är bryggarnas åsikt att ölvärlden stagnerar på grund av de monopol-liknande förutsättningar som råder på sina håll. De stora aktörerna köper upp små bryggerier och förändrar sedan deras utbud och söker sig från hantverks- till volymprodukter. Om MonHOPoly förändrar det ska vi låta vara osagt men det är ytterligare en smart, genomtänkt och underhållande handling från personerna bakom Brewdog.

Brewdogs MonHOPoly. Copyright: Brewdog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: