When in the States

19 Jan

100-Best-Bars av Draft Mag.

Hur gör du när du är ute och reser? Och ska äta? Och dricka? Kollar med hotellets personal? Letar på nätet? Använder Foursquare? Bara går ut och hittar något?

Alltför många gånger har jag varit ute och rest och valt fel ställe. Suttit på en krog och ätit mat och dagen efter insett att jag skulle ha suttit på gatan 400 meter bort och ätit bättre, billigare och haft väsentligt trevligare. Och druckit bättre öl. Det kan ha att göra med att jag reser alltför sällan eller går ut och äter alltför sällan – de gånger jag gör det så vill jag att det ska vara bra. Jag har inte lust att lägga mina pengar på oengagerad matlagning eller meningslösa öl-listor eller en servis som lika gärna kunde ha jobbat på banken mittemot, jag vill lägga mina pengar på ställen som är lika intresserade av mat och dryck som jag är. Enkelt uttryckt.

Reser man till USA så kan den här listan vara bra att ha i minne. Det är Draft magazines lista över de 100 bästa ölställena i USA, indelat i 4 olika delar av landet. Alla ställen har inte någon representation så klart men ska du till en udda stad så kan det vara värt att ta en titt och kolla vad som rekommenderas. Så hittar du kanske ett guldkorn och får ett minne för livet istället för en medioker afton på en dussinsylta.

Vad sägs om den här beskrivningen av Sergio’s i Louisville i Kentucky: ”With more than 1,300 bottles and about 40 taps, Sergio’s does indeed navigate the world by the glass. The place ain’t fancy, but its sheer dedication to beer—marked by frequent brewery nights, beer dinners and the opportunity to reserve rare releases—makes it an icon.”

 

Good, huh?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: