Brygg gott öl hemma

27 Jan

Imorgon (lördag den 28 januari) är det dags för stora hembryggaredagen. Det är Svenska Hembryggareföreningen som har initierat traditionen och tanken är att man ska bjuda in vänner och bekanta och visa hur man brygger öl – allt för att visa hur enkelt och kul det är!

Alla som är med brygger enligt ett och samma recept (om man vill) och i år ger receptet en IPA eller om man vill stärka ölen ytterligare, en DIPA. Att hembryggandet i Sverige ökar är helt klart och medlemmarna i SHBF blir fler och fler för varje år, helt i enlighet med det växande ölintresset i Sverige.

Om du är intresserad av hembryggning så finns det flera bloggar att följa, en av mina favoriter är Peter M Eronsons blogg. Peter har skrivit flera böcker om öl (och vin) och ger ordentliga och sakliga recept som man kan följa. Hans senaste hembrygder innefattar en mild under namnet Marstrand, en rököl med namnet Bilbos pipa och en red ale med det poetiska tilltalet Röd skymning. Men det finns fler – tipsa gärna!

Vill du lära dig brygga själv och håller till i 031-trakten så kan bland annat Njutningsfrämjandet hjälpa till – de anordnar kurser i hembryggning. Även där finns det så klart många andra som lär ut konsten – kolla på SHBF:s hemsida så hittar du tips och info.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: