Saison Dupont – en symbol

30 Jan

Ja, vi pratar ju om en enda öl här på Öl med mera, eller hur? Du vet den där belgiska ölen som håller på att glida bort från Systembolagets hyllor och som på något sätt får bli en symbol för ett systems brister. För hur är det nu; är det så smart att vi har 20-25 liknande lageröl bara för att det är de som säljer mest? Vore det inte smartare om vi hade en butik som siktade på att visa bredden i bryggarvärlden och åtminstone visade upp de grundstilar som finns?

Jag vet vad jag tycker och om du vill vara med och tycka kring detta så är det bara att ge sig iväg till forumet på BeerSweden där det just nu initierats en diskussion om vad som ska finnas på bolagets hyllor och hur det ska gå till. Frågan är väl inte död direkt…

Dessutom; Saison Dupont flyttas inte ned i kategori T9 förrän i april och det finns ett sätt att se till att den stannar kvar och det är konsumentmakt. Köp en flaska när du är på Systembolaget nästa gång. Har du inte smakat den så ska du definitivt göra det och har du smakat den så vill du göra det igen, garanterat. Enligt statistik från Systembolaget så har den sålt ungefär hälften av vad den behöver sälja för att stanna kvar under perioden juli-december – låt oss tillsammans öka på den försäljningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: