Nya öl på Systembolaget

31 Jan

Oppigårds Ekporter 2011.

Den 1 februari landar den första omgången av nya öl på Systembolaget. En tämligen exklusiv samling – du hittar dem här – men där det finns några som man bör titta på även som normaldrickare av öl.

Oppigårds Ekporter till exempel. Oppigårds i Dalarna har ett väldigt starkt och välförtjänt gott rykte och när de gör en porter och laddar den med ekchips så måste det testas. Ölen har tidigare presenterats på mässor och fått bra gensvar och det är helt klart värt att köpa en flaska eller två och njuta i stillhet. Trots priset på 43,90 kronor.

Eller Sierra Nevada Celebration Ale från det Kalifornienbaserade bryggeriet som mer än något annat i USA kommit att bli symbolen för det lilla som blivit stort. Så stort att man i dagarna offentliggjort att de ska bygga ett nytt bryggeri på östra sidan av USA, i Nord-Carolina. Det är inte mikrobryggeri längre utan makro på riktigt. Ölet brukar vara riktigt bra och om inte annat så kan det vara en bra ingång till den amerikanska ölmarknaden med alla dess bryggerier.

Och när du ändå är på bolaget så glöm inte….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: