Riche hyllar korven och gör egen öl

22 Feb

Vi pratar ofta om den svenska ölrevolutionen. Om hur de svenska bryggerierna letar nya smaker och nya höjder i experimenten och hur de svenska ölälskarna febrilt försöker hänga med. Och nu har det så sakta börjat leta sig in i den lite bredare krogbranschen också. Nu börjar krogarna så smått lämna tanken om att en leverantör kan stå för hela ölutbudet och handplockar de öl som de presenterar i sina menyer. Bra!

Som på stockholmskrogen Riche som bjuder till korv- och öl-dagar. Korv är trendigt, öl är trendigt och kombinationen är så het så den till och med landar i ett av Stockholms hetaste krogtempel – det är ett tecken i tiden!

Nu är det inte den vanliga korven som erbjuds och inte heller den vanliga ölen men det är väl  precis som det ska vara, korvmenyn kan få den mest korvhatande finsmakare att gå bärsärksgång i jakten på smakerna eller vad sägs om följande korvlista…

 

Anka:
Smaksatt med anklårsconfit och anklever serveras med spetskål, steksky och tryffelpotatispuré.
Lamm:
En lammkorv på bog, bräss och tunga, smaksatt med vitlök och rosmarin, därefter dubbelpanerad i svartbröd och sedan friterad. Serveras med getostgratinerad purjolök och lammsky.
Pilgrimsmussla:
Serveras med ceviche på rostade grönsaker och pumpapuré.
Kalv:
Smaksatt med citron, salvia, parmesan och vitlök. Serveras med liten gryta med tomat, oxmärg och vita bönor.
Gris:
Bangers and mash. Serveras med lök och steksky
Och dessutom – med denna öllista:
Anka: Brouwerij Bosteels, Tripple Karmeliet, Belgien
Lamm: Nynäshamns Ångbryggeri, Bedarö Bitter, Sverige
Pilgrimsmussla: Brooklyn Brewery, Sorachi Ace, USA
Kalv: St Eriks, IPA, Sverige
Gris: Demory, Pils, Frankrike
En fransk pilsner till fläskkorven – bara en sådan sak! Och så en svensk klassiker till lammkorven och en svensk modernitet till kalvkorven! Det smakar succé!
Dessutom så har Riche producerat sin egen öl till denna lilla korv-utsvävnings ära – en IPA.
”Det är Johan Lagergren, sommelier på Riche och tidigare utsedd till Sveriges bästa sommelier, som har tagit fram ölet. Ölet är en Indian Pale Ale och passar utmärkt till flera rätter på korvdagarna.” skriver man i ett pressmeddelande. Och med det så hänger de på ytterligare en trend, den egna ölen.
Mer än så vet jag inte nu men frågorna är ställda; var är det bryggt? Är det eget recept? Hur många flaskor? Är detta första och enda gången som Riche gör eget öl eller kommer det fler varianter? Svar kommer under dagen.
Och just det; korvdagarna börjar den 6 mars och pågår till den 11 mars. Låter som en klockren bokning om du frågar mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: