Läst om öl

3 Mar

1. Icakuriren skriver om Nynäshamns Ångbryggeri
Att Icakuriren har en väldigt kunnig dryckesskribent i Charlotte Sjögren vet vi, roligt också att de ger sig ut på jakt efter lokal öl – denna gång från Nynäshamn. Vad blir det nästa gång?

DN skriver notis om släppet den 1 mars.

DN skriver notis om släppet den 1 mars.

2. Humligheter skriver om släppet den 1 mars
Ölsvammel har hunnit testa tre öl från släppet den 1 mars
Välbalanserad skriver om dramatik på Systembolaget på släppet den 1 mars
Att de månatliga nyhetssläppen skapar uppståndelse är spännande – rapporter om vad man köpt följs av recensioner. Vilka är snabbast med att testa? Och det här släppet var bra på många sätt, många svenska nyheter, en hel del udda varianter och en del annat.Snart dags för nästa, påskölssläppet!

3. Ytterligare en festival med öl på menyn – i Malmö
Ofiltrerat skriver om en ny festival om öl som ska tima i april – på Malmö brygghus. Arrangör är Föreningen Sveriges oberoende småbryggerier och uppställningen är stark. Fantastiskt roligt! Och perfekt ställe att ha det på!

4. Här är världens minsta bryggeri – och det ligger i Malmö!
Ja, just när man trodde att man hade koll så inser man att man inte har det. Världens minsta bryggeri (kan det vara så?) ligger i Malmö. Och heter Worlds Smallest Brewery. Det är roligt på många sätt – inte bara för att jag inser att ju mer jag vet desto mindre vet jag. Ungefär.

5. Hur hamnade bryggeriet Sierra Nevada i en liten stad i Nord-Carolina?
Världskända bryggeriet Sierra Nevada har letat länge efter ytterligare ett ställe för sin ölverksamhet. Idag har de sitt bryggeri i Kalifornien och nu vill de ha ytterligare ett på andra sidan USA. Många städer ville vara med och kämpa om etableringen men bara en kunde vinna. En liten artikel om ytterligare en nivå av ölskapande och dess förutsättningar.

Anthony Of Bourdainia.

Anthony Of Bourdainia.

6. Kentucky-bryggeri gör öl till Anthony Bourdains ära
Har du läst böckerna av stjärnkocken Anthony Bourdain? Om inte – gör det! De är inte bara schvungfulla och underhållande, de är också en inblick i en värld som man som kroggäst ser väldigt lite av – vilket kanske är tur? En udda nyhet som säger ganska mycket om öl-världen idag. Dessutom är det skapat av ölmakare i Chicago men bryggt av ett bryggeri i Kentucky. Vad ölet heter? Anthony of Bourdania!

Japp, det var skörden för denna gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: