Läst om öl

11 Mar

1. Danska tidningen Berlingske har en intressant artikel om hur bryggare och bryggerier positionerar sig
Deras tes är att storytellingen är slut och att det nu ska bli roligt att dricka öl igen. Man kan väl invända att det aldrig varit tråkigt att dricka öl! Artikeln är intressant och får mig att fundera ett extra steg på hur bryggerier jobbar med att få oss att välja just dem; med etiketter, med smaker, med samarbeten.

2. Det finns ölmiddagar och så finns det ölmiddagar – Fredrik Johansen skriver om en sådan
Helsingborg har tagit större och större plats på den svenska ölkartan och dess relativt nya bryggeri är verkligen på frammarsch. Och så har 042-området dessutom krogen Dahlberg där ölen sitter i högsätet. Dessutom har staden Fredrik Johansen som jobbar som sommelier på Dahlberg och som sedan länge bloggar om öl. Här har han varit på en helt igenom fantastisk middag med utomordentligt ölsinne. Kolla in bilderna och läs menyn och inse att ribban för din nästa ölrelaterade middag har höjts…. Rejält.

3. Snart dags för den första större ölmässan i Sverige i år, Linköping Beer Expo
Det var inte länge sedan som ölmässan var synonymt med Nackas stora variant. Numera är ölfestivaler nästan lika vanliga som 80-talets stadsfester men ölkvaliteten är betydligt högre. I Linköping kommer vi bland annat kunna testa Motala brygghus för första gången på riktigt. Bland mycket annat. Kolla Linköping Beer Expo.

Mer om öl? Läs tidigare Läst om öl här!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: