Systembolaget startar riksdistribution av lokalt öl

15 Mar

Nu verkar det vara dags! Först var det sagt att det skulle rulla igång i januari, sedan sköts det fram några veckor och sedan sköts det fram ytterligare. Möjligheten att beställa enstaka flaskor från lokala bryggerier på Systembolaget är hett efterlängtad och kommer garanterat förändra verkligheten för de svenska bryggerierna – plötsligen går de från att kunna säljas på 3 bolag till att kunna säljas på alla bolag i hela Sverige.

Om det nu stämmer? Jag läser det på Helsingborgs bryggeris Facebook-sida men det verkar inte som om Systembolaget har gått ut med det officiellt ännu. Som sagt, det har blivit framskjutet förut. Det nya datumet ska vara den 26 mars.

Om det är efterlängtat? Statusen på Helsingborgs bryggeris Facebook-sida fick 142 ”gilla”-markeringar…. personalen på Systembolaget kommer att få en del att göra minst sagt…. Tänk bara på alla som vill dricka sitt lokala öl även om de bor någon annanstans. Eller alla som vill testa den där ölen som de smakade på semestern. Och alla som bara vill smaka alla öl från alla lokala bryggerier. Hejsan, vad det kommer att beställas runt om i Sverige!

Läs här om du vill veta mer om hur det är tänkt att fungera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: