Läst om öl

16 Mar

1. Peter Eronson testar Pubologi – krogen som är årets ölupplevelse enligt White guide
I den lilla världen av ölbloggare i Sverige så blev det ganska uppsluppet när nomineringarna till priset Årets ölupplevelse offentliggjordes.  Det handlar om White guide och det är dryckesföretaget Galatea som ligger bakom själva priset. Uppsluppet för att priset är nytt, uppsluppet för att nomineringarna var lite udda och uppsluppet för att man tyckte att White guide inte hade koll. Efter någon dag steg ölbloggarnas nestor, Magnus Bark, fram och sa att priset mätte maten framför allt, och så blev det lite lugnare på bloggarna igen.

Och när Peter Eronson från bloggen Fat & flaska testar Pubologi så är det just maten han lyfter fram, ölen lämnar en del övrigt att önska. Och är det någon som vet vad han talar om bör det vara herr Eronson, han har skrivit inte mindre än två böcker om svenska vin- och ölkrogar. Återstår ett eget besök inom kort för att kolla hur Pubologi är. Ja, inom kort. Eller i varje fall under 2012.

2. På besök hos Pilsner Urquell – Good morning beer lovers-bloggen vann resa
Urpilsnerns vänner kallar sig tjeckiska ölmärket Pilsner Urquell på Facebook och är du ölintresserad och håller på med Facebook så har du garanterat fått annonser om deras tävling om en resa till bryggeriet. Vann gjorde bloggaren Joe G på Good morning beer lovers och här är första rapporten.

3. Brewdog på burk ska finnas kvar – eller?
Öl på burk eller flaska? Ja, det är frågan. I USA är burken på frammarsch och det ses med positiva ögon av de flesta verkar det som, när storbryggeriet (i relativa termer) Sierra Nevada visade bilder på sin storsäljare i burk gick det ett sus genom bloggosfären – efterlängtat var bara förnamnet. I Sverige har Brewdog lanserat sin Punk IPA på burk i beställningssortimentet men enligt ryktena säljer den för dåligt och ska försvinna. Eller?  Bloggen Dempa beer reder ut. Eller ställer till? Vi får se vad som händer….

4. Är garderobsbryggning början till skåpsupning?
Hade någon frågat mig för 10 år sedan om jag var intresserad av att brygga öl själv hade jag skrattat. Även så för 5 år sedan. Och 3 år sedan. Men nu börjar jag tveka om jag skulle skratta, jag märker att mitt intresse stiger för varje månad. Inte så mycket för själva bryggningen och alla dess komponenter utan mer för att kunna testa hur faktor x skulle påverka faktor y. Darren Packman på BeerSweden har varit med om garderobsbryggning och skrivit ett glödande inlägg om detta… Ja, han är positiv.

Vill du läsa fler Läst om öl? Be my guest!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: