Nytt bryggeri startar i Umeå

22 Mar
Beer Studio Logo.

Beer Studio Logo.

Ölscenen i norra Sverige växer när ölbloggaren och umebon Darren Packman startar bryggeri. I sommar byggs bryggeriet och ambitionerna är höga.

– Jag vill skapa öl i världsklass i ett lokalt bryggeri, säger Darren Packman.

Bryggverket kommer från Sigtuna brygghus och blev till salu i höstas när bryggeriet köpte in en ny anläggning. I sommar kommer bryggverket monteras ned och flyttas till Umeå och viljan är att det nya bryggeriet ska skapa en ny ölupplevelse.

– Bryggeriet ska vara en plats där öl, musik och konst möts, det är min ambition, berättar Packman.

Darren Packman, grundare av Beer Studio.

Darren Packman, grundare av Beer Studio.

Darren Packman driver sedan 2009 bloggen BeerSweden och har etablerat sig som en av Sveriges kunnigaste och aktivaste ölmänniskor. Bloggen innehåller även ett forum som på kort tid blivit en naturlig samtalsyta för många ölkännare och ölälskare i Sverige.

De första ölen kan vara klara redan i höst hoppas Packman som också berättar att han kommer använda de bästa råvarorna för att skapa den sin öl, bland annat kommer vattnet direkt från Umeälven.

– Jag tror att människors åsikt om öl kommer att förändras när de besökt Beer Studio, med hjälp av de lokala ölälskarna och det lokala näringslivet så kommer vi kunna skapa ett bryggeri som Umeå kan vara stolt över.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: