Namninsamling mot Systembolagets hantering av lokala bryggerier

27 Mar

Systembolagets agerande att undanta de produkter som säljer för bra från möjligheten att beställas över hela landet väcker starka känslor. Negativa sådana får man väl konstatera. Darren Packman på BeerSweden har skrivit, Robert Helberg på Helbergs Humle har skrivit, Johan på Portersteken har skrivit och jag har skrivit. Bland många, många andra. Irritationen är stor och förvåningen kanske ännu större – inte minst när det gäller bristen på information – Systembolaget har fortfarande inte förklarat med en rad hur man har tänkt fram systemet och hur det ska fungera.

Nu har det dessutom startats en namninsamling för att få Systembolaget att ändra sig. Och förklara sig. Vi är ganska många som kommer att ta del av den förklaringen med stort intresse…

3 svar till “Namninsamling mot Systembolagets hantering av lokala bryggerier”

 1. Ulrika Östlund, Kundtjänst, Systembolaget mars 29, 2012 den 11:06 f m #

  Systembolaget har hittills valt att informera våra producenter och information till press och kunder är på gång. Systembolaget hade ett möte för producenter av Lokala Artiklar 13/3. Alla var inbjudna. Där presenterades våra förbättringar i minsta detalj och alla fick ställa frågor. Stämningen på mötet var positiv. På systembolaget.se och på vår leverantörsportal finns sedan dess information om tjänsten, och mer information är på gång inom kort.

  • joellinderoth mars 29, 2012 den 11:34 f m #

   Tack för info. Tror verkligen att ni skulle ha kunnat förebygga kritiken med betydligt bättre information i samband med lanseringen av systemet. Vilka informationsmöten och strategier som använts spelar kanske inte så stor roll när både kunder och producenter blev informerade på ett väldigt sent stadium. Eller inte alls. Men det har ni säkert förstått. Nu. /joel

   • joellinderoth mars 29, 2012 den 11:38 f m #

    Ett tillägg; vad jag kan se så är informationen på Systembolaget.se fortfarande bristfällig och berättar A men inte inte B. Det vill säga att systemet finns men inte dess begränsningar. Och det är begränsningarna och bristen på information som mycket av kritiken handlar om. Slut på tillägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: