Falcon Pilsener från Carlsberg

29 Mar
Falcon Pilsener.

Falcon Pilsener.

Det ska vara en bryggeribyggnad när man ritar en etikett till en pilsner, den saken är klar. Kolla på Malmö brygghus pilsner – där har du Richters gamla bryggeribyggnad i full volym.  Eller på Melleruds Vårpilsner, visst är det en stiliserad bryggeribyggnad som visas upp? Och som på Falcon Pilsener (med den stavningen) visst är det ett bryggeri? Ja visst.

Tanken är så klart att få associationer till gamla tiders hantverksnostalgiska känsla, även om ölen idag kanske görs i en relativt steril fabriksmiljö så är det de rödbruna tegelväggarna man vill visa upp – inte det andra. Hur kul skulle det vara med en etikett som visar upp ett plåtschabrak i närheten av E4:an, jag bara frågar.

Och det fanns säkert pilsner som smakade som Falcons Pilsener en gång i tiden för länge sedan och som dessutom sålde bra. Riktigt bra till och med, det fanns inte riktigt samma konkurrens på den lokala banan på 30-talet. Och kanske inte riktigt samma smakbredd heller tippar jag. Och kanske drack man ölen av lite andra skäl än idag, mer berusning och mindre smaksensation.

För någon smaksensation är denna öl inte. Den är inte dålig heller, bara en mainstream-lager med plus i kanten med ljusgul färg, klart vitt försvinnande skum och en lätt maltig smak där sötman är lite för framträdande för att det ska kännas roligt. Den är gjord för att jobba i törstsläckarsegmentet men därtill är den lite för söt, ölen öljar törsten istället för att släcka den. Vill man ha en bättre variant i samma stil och med samma ursprung så väljer man en Melleruds Vårpilsner.

Men etiketten var fin – det ska medges.

Öl: Falcon Pilsener
Bryggeri: Carlsberg
Stil: Pilsner (lager)
Pris: 12,90 kronor
Volym: 33 cl
Alkoholhalt: 4,7 %
Sortiment: Höstlanseringen 2011, idag omkring 2000 flaskor kvar.
Betyg: 2,3

Falcon Pilsener detalj.

Falcon Pilsener detalj.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: