Ölets dag firas i sommar

16 Apr
Ölets dag anordnas av Sveriges bryggerier.

Ölets dag anordnas av Sveriges bryggerier.

Vad ska du göra den tredje onsdagen i juli? Jag sätter några tior på att du kommer att vara på besök på ett bryggeri nära dig. För då firas nämligen Ölets dag på alla Sveriges bryggerier!

I år infaller den tredje onsdagen i juli den 18:e och om det är så att du yrvaket tittar dig omkring och tänker ”det här har jag inte hört talas om förut” så är det inte så konstigt – det är nämligen första gången som det firas.

Arrangerar gör organisationen Sveriges bryggerier och det är i skrivande stund inte klart vilka bryggerier som kommer att vara med. Men organisationen kommer nog göra sitt bästa för att få de flesta med på tåget – ölproducenterna är i många fall märkligt anonyma i sin verksamhet.

-Att brygga gott öl är ett ganska okänt hantverk, trots bryggeriernas långa traditioner, konstaterar Cecilia Giertta, vd för Sveriges Bryggerier vars medlemmar representerar 97 procent av den svenska marknaden. Vi vill visa fram hantverket, lyfta fram bryggmästarna och deras passion för drycken och visa att ölet har sin självklara plats i den svenska dryckes- och matkulturen.

Hm? Det här gör kanske att semesterplanerna får skrivas om lite. Jag har inte varit på Ängö kvartersbryggeri och inte heller på Åbro. Kanske får bli Småland i år? Om nu Kalmar-bryggeriet hoppar på jippot, de är inte medlemmar i Sveriges bryggerier…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: