Solsidan blir ny öl

18 Apr

Gillar du teve-programmet Solsidan? Då kanske du kommer gilla ölen med samma namn? Nu är det i och för sig så att det inte finns någon större koppling mellan de två produkterna – inte mer än att en av initiativtagarna till ölen bor i samma område där teve-programmet utspelar sig.

Och det som i förstone kan verka som en galen idé kanske kan bli en försäljningssuccé? Christer Gardell heter mannen som lanserar ölen och Gardell är mest känd för att vara en väldigt aktiv riskkapitalist och en ivrig tennisspelare. Antalet gånger som Svenska Dagbladet har illustrerat artiklar om honom med en tennisversion av samme man är oräkneliga.

Det var efter en tennismatch i Australien som Gardell fick idén till ölen, en lågkaloriöl som ska säljas till krogar och i beställningssortimentet. Enligt honom finns det en klar marknadspotential för varianten och det får man hoppas, företaget har nämligen låtit brygga 150 000 (!) flaskor. Inget hemmabrygge här inte, bryggjobbet har gjorts på ett mellanstort bryggeri i Sverige. Vad det innebär vet vi inte – Åbro? Krönleins?

Ölet kommer att kosta 17,90 kronor på bolaget, vill du veta mer så läs artikeln om Christer Gardell och hans öl på Di.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: