En ölmässa för framtiden

20 Apr

Det har säkert inte undgått någon att det idag och imorgon är ölmässa i Malmö. Och inte bara en ölmässa utan en ölmässa anordnad av Sveriges mindre bryggerier och dessutom hållen hos en av medlemmarna – Malmö brygghus. Förutom att det är en rolig mässa att besöka så kommer förmodligen den här mässan skapa effekter som du och jag kommer att kunna följa under lång tid framöver. Varför?

Mässan samlar 19 av de minsta bryggerierna i Sverige och även om många av dem sakta men säkert börjar växa så är samtliga av dem drivna av ölälskare och entreprenörer. En gång i tiden var öltillverkning något som skedde hemma på gården, sedan blev den en lokal verksamhet, växte till nationell verksamhet och nu är det tillbaka på lokal verksamhet igen – i varje fall bland de mindre bryggerierna.

Och entreprenörer som har öltillverkning ihop lär hitta nya samarbetsprojekt när de träffas på en mässa. Särskilt på en mässa som besöks av människor som har samma intresse!

För om publiken på de större ölmässorna är intresserade av öl så är de också intresserade av själva festen. Och hur det än är, att stå och diskutera ölutveckling med ett skakigt coverband i öronen är svårt. På den här mässan kommer ölen stå i centrum helt och hållet. Smakerna, samarbetena, utvecklingen, engagemanget, kärleken.

Besökarna kommer vara öldrickare, ölbloggare, ölbryggare, ölkrögare, ölälskare. Hur många nya bryggerier kommer födas? Hur många nya samarbetsöl kommer diskuteras? Hur många nya ölkryddningar kommer att drömmas om?

Mässan i Malmö har egentligen bara ett fel och det är att jag inte kan vara där… Men i övrigt, denna mässa kommer att handla om öl och bara öl. Och framtiden. Vi som får vara med på utvecklingen har mycket spännande att se fram emot.

2 svar till “En ölmässa för framtiden”

  1. Anders Öhman april 20, 2012 den 7:33 f m #

    Har inte hört ett pip om detta förrän nu. Då bor jag i Malmö, är i dryckesbranschen samt är ölintresserad. Brist i marknadsföringen.
    Nu ska jag i alla fall skynda dit imorgon.

    • joellinderoth april 20, 2012 den 9:02 f m #

      Hm, det är minst sagt konstigt. Du har ju koll på alla sätt! Men tur att du såg det nu – det kommer bli väldigt intressant, hoppas jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: