Pabst Blue Ribbon Export

30 Apr
Pabst Blue Ribbon Export.

Pabst Blue Ribbon Export.

Amerikansk öl. Ni kommer kanske ihåg de vanliga åsikterna om den amerikanska ölen förr i tiden? Ja, alla kan minst ett skämt som brukar trilla fram när någon känner sig lagom full och folklig. Och det skämtet borde ha gjort sitt i humorfloran för alltid med tanke på de smakexplosioner som amerikanska bryggerier idag åstadkommer. Ja, och med tanke på att det är ett rätt tråkigt skämt också…

Och så kommer Pabst Blue Ribbon springande in på bolaget i en vårlansering och man undrar hur det gick till. Vad var det som hände liksom? Varför kom den med? Någon kanske sitter med offerten och ser själva grunden men det känns inte som om Pabst Blue Ribbon är ölen som stärker bolagets utbud direkt. Eller?

Men finns gör den och recenseras ska den och det är i sanning en prestation. För i vanliga fall så finns det en ryggrad att ta spjärn mot, en smakkarta att beskriva, en balans som måste hittas och här är det ingenting. Bara en ren, rak, väldigt, väldigt lätt öl att ta ställning till. Men vet du vad, det är inte illa. För här finns inga bismaker, ingen metallisk smakstängare, ingen besk vägg – bara en liten, liten sötma som ganska fint smälter in i det lätt, lätt maltiga. Som ger allt det lätta en liten fin fyllighet.

Nej, det här är ingen öl som jag kommer köpa backavis på bolaget i sommar. Det är inte heller en öl som jag kommer längta efter. Men det är inte en dålig öl. Och vill du bjuda de ölointresserade kompisarna på en läskande lager i sommar så kan Pabst Blue Ribbon vara ett schysst val. De kommer att tacka dig genom att kolla på den ursnygga etiketten, halsa den trevliga ölen och be om en till. Som om de inte hade druckit den första. Och de kommer att vara ganska glada att slippa höra dig tjata om humlesorter och lagringsperioder – för en gångs skull. Och det kanske du kan unna dem…. Dessutom, den har mer karaktär än många andra i den här kategorin, den är ganska fyllig i all sin lätthet. Drick den ren eller testa den till kryddstark mat. Eller kanske en grillad fisk. Det kommer funka bra.

Bryggeri: Pabst Blue Ribbon
Stil:  Ljus lager
Humle:  Amerikansk västkust-humle och jugoslavisk humle.
Malt: Kornmalt, majssirap.
Pris: 12,90 kronor
Volym: 35,5 cl
Alkoholhalt: 4,5
Sortiment: Över hela Sverige.
Betyg: Bra! 3,2.
Importör: Galatea.
Nummer på Systembolaget: 1574.

Vill du läsa fler öl-recensioner?

Pabst Blue Ribbon Export.

Pabst Blue Ribbon Export.

2 svar till “Pabst Blue Ribbon Export”

    • joellinderoth maj 2, 2012 den 9:19 f m #

      Det visste jag! Den är…. tydlig! I sin otydlighet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: