Köttbaren – liten men fin öllista

4 Maj
Köttbaren, logga.

Köttbaren, logga.

Köttbaren, vilket namn va? Det är i varje fall en krog som ingår i Melker Andersson/Daniel Coyet-paketet och ligger vid Tegnérlunden i Stockholm. Bar, deli och internationell känsla på både stil och inredning har gjort den till en favorit hos många på ganska kort tid. Och när jag nu hunnit testa den äntligen så kan jag också addera – och en fin öllista.

För det behöver inte vara mängden olika öl som avgör – utan kompositionen. Och visst, Köttbaren verkar jobba med Carlsberg (gör hela Andersson/Coyet-kedjan det?) och det är Carlsberg Export som finns på fat tillsammans med Brooklyn Lager (no shit, Sherlock!) men sedan är det en snygg sammansättning som tar hand om de flesta önskemål. Inom normala önskningar i varje fall.

Som spanska Estrella Inedit, en lite finare öl som passar bra i sammanhanget (importör Carlsberg) och Leinenkugel Red Lager som du inte hittar var som helst. Och sedan svenska Nils Oscar God Lager (tack för den!) och Sierra Nevada Pale Ale (till det grillade!) och Flying Dogs In Heat Wheat – sammantaget en öllista som lyckas med konststycket att vara bred och liten på samma gång.

Att det sedan letat sig in en Duff på burk som man tar 78 kronor för måste väl nästan ses som ett skämt…..Japp, 33 cl på burk. För 78 pix. Den kan ni stryka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: