Helsingborgs Lakrits från Helsingborgs bryggeri

13 Maj
Helsingborgs lakrits.

Helsingborgs lakrits.

Den som är på jakt efter en lakritsattack ska välja en annan öl än Helsingborgs lakritslager men då missar man en subtil och fin liten öl. Och det är ju synd….

Att Helsingborgs bryggeri tillhör de mer utåtagerande i det svenska öllandskapet just nu är roligt, de ligger inte på latsidan vad det gäller bryggandet och de etablerar sig månad för månad på både öl- och mediascenen. Som den 19 maj, när de fyller 1 år, då ställer de till med kalas på alla bredder och längder.

Den här ölen är ett samarbete med en annan lokal förmåga, Lakritsfabriken i Ramlösa, och den har en fin, nyanserad och klassisk lageröl i grunden. Lakritsen som tillsatts spelar andrafiolen men inte på något dåligt sätt, se det mer som en andrastämma, ett tillägg som skapar en snygg, mjuk, lågmält beskig lageröl. Och lakritsen kommer framförallt fram i avslutningen, den ligger och sjunger i smakerna i en ganska lång eftersmak. Klart snygg öl – bra som sommaröl!

Bryggeri: Helsingborgs bryggeri.
Stil:  Lager, smaksatt med lakrits.
Humle:  Tre sorters humle.
Malt: Pale ale och två karamellmalt.
Pris: 24,50 kronor
Volym: 33 cl
Alkoholhalt: 4,6%
Sortiment: På tre bolag i Helsingborg, kan beställas med kostnadsfri frakt.
Betyg: Bra! 3,4.
Nummer på Systembolaget: 89888.

Vill du läsa mer om Helsingborgs bryggeri?

4 svar to “Helsingborgs Lakrits från Helsingborgs bryggeri”

  1. Helbergs Humle maj 14, 2012 den 3:42 e m #

    Jag instämmer. Kanske inte så mycket för den som gillar lakrits men den hade en trevlig smak ändå. Bättre än deras lager faktiskt.
    Sedan har jag en fråga Joel, finns det någon RSS-länk till din blogg, får inte fram den i min RSS-läsare! Ha det gött.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Helsingborgs lakrits - Helsingborgs bryggeri | India Pale Ales | Ölrecensioner och funderingar om öl - augusti 13, 2012

    […] Barkens recension Joel på Allt om mat Om DanielDricker en Hell till grillat, en Punk IPA efter jobbet och en Indianviken till maten. […]

Lämna en kommentar