Höga höjders ängöl från Ängö Kvartersbryggeri

25 Maj
Höga Höjders Ängöl.

Höga Höjders Ängöl.

Ska du starta ett lokalt bryggeri? Se till att ha det lokala näringslivet med dig. Det kan verka som en självklar grej eller som en uppgift som inte alls ingår i en bryggares drömvärld men det kommer garanterat göra ditt liv lite lättare. Fråga Ängö kvartersbryggeri i Kalmar till exempel.

Tack vare bra kontakter i det lokala näringslivet, bland annat med de lokala krogarna, så har de ganska snabbt landat på bra volymer. De får en enkel PR-yta på de lokala krogarna och manegen är hyfsat krattad när flaskorna väl landar på det lokala bolaget. Smart och självklart!

Deras nya öl – Höga höjders Ängöl – är ett exempel på ett aktivt samarbete med lokala företag. Ölen tappas på mindre flaskor (25 cl) med skruvkork, bland annat för att kunna serveras på det lokala flygbolagets rutter. Att den sedan blir en smart picknick-öl gör den inte sämre.

Och även om den är ny i sortimentet så är den bryggd i en gammal stil, ölen landar i kategorin steambeer eller ångöl på svenska. Ängöls Ångöl, det låter något det!

Och det är inte bara namnet som är lite tungvrickande, även smaken ger lön för mödan. Tänk dig att du utgår från en lager öl men adderar en hel del kropp och smak. Lite yvigare, lite ruffare, lite smakrikare med en trilsk beska som långsamt klingar av i smaksensorerna. Ofiltrerad och opastöriserad. Snyggt, törstsläckande och lite annorlunda. Annorlunda bra som en tidigare twitter-trend hette. Och god, inte bara på höga höjder utan även på plan mark.

Bryggeri: Ängö kvartersbryggeri, Kalmar.
Stil:  Steam beer.
Humle: Cascade, Centennial och Nortern Brewer.
Malt: ?
Pris: 17,90 kronor
Volym: 25 cl
Alkoholhalt: 4,8 %
Sortiment: Lokalt i Kalmar med omnejd, går att beställa styckevis kostnadsfritt över hela Sverige via Systembolaget.
Betyg: Bra med plus! 3,6.
Nummer på Systembolaget: 89578.

Läs mer: Bedarö Bitter är bäst
Läs mer: Pinterest för den ölintresserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: