Yeti Imperial Stout från Great Divide

17 Jun
Yeti Imperial Stout from Great Divide Brewing.

Yeti Imperial Stout from Great Divide Brewing.

Kanske var det den tjärade båten som jag passerade? Eller så var det längtan efter lakrits? Hur som, stående framför kylen valde jag en Yeti Imperial Stout från amerikanska bryggeriet Great Divide. Och detta mitt i sommaren som sällskap till slutet på en fotbollsmatch. Udda? Ja, men inte desto mindre gott.

Great Divide håller hus i Denver, Colorado och har inte bara hög kvalitet på sina etiketter, deras öl brukar oftast vara övertygande på många sätt. Stilrena med hög lägstakvalitet om man ska dra till med en svepande formulering.

Och deras Yeti är i sanning en stilren amerikansk imperial stout, humlad så det förslår och med en fantastisk kombo av tjära, salmiak, rök och en bastant humlighet som perfekt spelar tillsammans med de andra beståndsdelarna. Det som gör den extra rolig är att den finns tillgänglig på många Systembolag runt om i Sverige vilket är fantastiskt med tanke på vilken underbar öl den är.

Visst, det kanske inte är den första sommarölen på listan men när jag blir sugen på en fyllig, karaktärsstark och mycket snygg tjärstänkare så är valet klockrent. Till mörkt kött, till chokladdesserter och till ensamheten som kan uppstå på en semester. Den självvalda och vackra ensamheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: