Överraskningar på Systembolaget

7 Jul
La Grande 10 2012 från Brasserie Artisanale De Rulles.

La Grande 10 2012 från Brasserie Artisanale De Rulles.

Tänk vilka överraskande ögonblick som Systembolaget kan bjuda på! En snabb sväng in på det lokala bolaget för att kolla efter några öl sm jag missat fick mig att haja till. Längst upp i hörnet av en hylla stod 5 flaskor av La Grande 10 från Brasserie Artisanale De Rullés. Bara så där!

Ölen släpptes i  660 flaskor i april och jag var helt säker på att de var slut tills jag såg de 5 flaskorna på hyllan. Förklaringen? En kund hade beställt dem men trots upprepade försök inte lyckats hämta ut dem så till slut hamnade de i butiken. Så är du sugen så är det bara att slå till – ölen har bra lagringskapacitet.

Jag har inte öppnat min beställda flaska ännu så jag kan inte garantera smaken men ölen lanserades första gången till bryggeriets 10-årsjubileum och är tänkt att komma åter varje år i ny variant. Denna årgång har en tydligare Simcoe-prägel om allt stämmer. Kostnad? 88 kronor och 50 öre för 75 centiliter. Vilket Systembolag? Folkungagatan 101 på Södermalm i Stockholm.

Överraskning nummer 2 kom när jag skulle betala min burk Beervana och min flaska Oppigårds Summer Pale Ale – den ena har jag inte testat och den andra är en klar sommarfavorit 2012 – jag fick visa legitimation! Min ålder? 42!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: