Systembolagets nätbutik har sina brister

9 Jul
Typisk beställningsprodukt på Systembolaget.

Typisk beställningsprodukt på Systembolaget.

Aldrig får man vara riktigt nöjd. För just som Systembolaget glädjande nog tar sitt förnuft till fånga och utökar försöket med beställningar av det lokala utbudet – i början fick ju inte de populäraste ölen vara med (!) – så kommer här lite kritik från konsumenthåll. Ja, från mig alltså…. Och jag är inte nöjd. Ännu.

Visst är det underbart att kunna beställa lokala öl och kunna testa alla möjliga varianter från alla små bryggerier i Sverige. Men hur är det med leveranserna egentligen? Jag har gjort ett antal beställningar sedan Systemet införde systemet och även om det någon gång har gått snabbare än de stipulerade 8 dagarna så har det flera gånger tagit betydligt längre tid. Oftast, som jag förstår det, beroende på att någon enstaka flaska saknas i beställningen. Så där står mina öl och tar plats på en hylla medan de väntar på en öl från något annat bryggeri. Så dumt!

Det går inte att lita på att leveranserna ska komma i tid, bryggerierna får inte sina pengar, de anställda måste hålla plats för mina flaskor och jag kommer snart inte ihåg om jag beställt flaskan x eller flaskan y. Så här kan vi inte ha det.

Lösningen? Ja, antingen så börjar Systembolaget med delleveranser, ni vet sådana som konkurrensutsatta företag införde typ 2002 eller så får man helt enkelt beställa en flaska i taget. På det sättet skulle inte humlefräschören stå och bli dammig på en grå hylla nära mig men det kan väl inte vara ett vettigt sätt att jobba med kunder 2012?

Japp, roligt är det med möjligheterna på ölfronten och roligare kan det bli.

2 svar till “Systembolagets nätbutik har sina brister”

  1. Fredrik Ölhunden juli 9, 2012 den 10:10 e m #

    Det verkar som vissa butiker hanterar saken olika, för ”min” butik (Folkungagatan 101) brukar höra av sig trots att allt inte kommit hem. Har funkat riktigt smidigt hittills.

    • joellinderoth juli 16, 2012 den 12:48 e m #

      Ja, det är nog lite olika rutiner. Nu i veckan hämtade jag ut lite grejer i en för mig ny butik (på sommaradressen) och det var en fantastisk upplevelse, de var så upplivade av de udda flaskorna så jag höll knappt på att komma därifrån! Roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: