Lucky Jack från Lervig

1 Aug
Lucky Jack från norska Lervig.

Lucky Jack från norska Lervig.

En öl men vad för öl?
I glaset finns en norsk öl med amerikanska influenser, en pale ale bryggd första gången 2010. Bryggeriet är Lervig, ölen är Lucky Jack, bryggaren är Mike Murphy.

Är den bra?
Ja! En exemplarisk pale ale om man gillar att söka sig till det amerikanska, finstämd beska, humlearomer i citruslandet och en precis lagom alkoholhalt, 4,7 procent. En öl som du inte behöver överanalysera, bara njuta av, en terrassöl kanske vi ska slå till med?

Och den köptes var?
Ja, den finns inte på bolaget, det är sant, denna intogs på Monks Whisky Paradise i Stockholm och betingade då priset 88 kronor. Kan tyckas i överkant men nu vet jag att Lervig inte har den bästa ekonomin så jag ser gärna att de får några kronor extra…. Det är importören Elixir som hanterar Lervig i Sverige och det innebär att du hittar deras öl på krogar med lite större sortiment.

Och på Systembolaget väl?
Ja, det är sant, just nu och några dagar (veckor?) till finns det öl från Lervig på Systembolaget, men bara temporärt. En råg-IPA med väldigt bra recensioner och en imperial stout med dito recensioner. Så hittar du dem, slå till!

Lervig Aktiebryggeri.

Lervig Aktiebryggeri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: