Idag är det IPA-dagen

2 Aug
IPAday-banner.

IPAday-banner.

Gillar du öl? Gillar du IPA? Ja, då är det din dag! För andra året i rad firas ölstilen India Pale Ale med en egen dag. Startad i USA så fick den via sociala media stor spridning och i år lär det bli större uppståndelse med krogar och restauranger som tar chansen att visa de goda sidorna med en god öl.

IPA? Ja, namnet är en förkortning för India Pale Ale, öl som en gång i tiden skeppades till det koloniala Indien från Storbritannien. Ölen humlades rejält för att klara resan i relativt färskt tillstånd och bryggdes dessutom lite starkare eftersom alkoholen håller ölen i gott skick. Idag kännetecknas en IPA av humlebeska och en alkoholhalt kring 6 % (ge och ta lite) och görs av alla bryggare med självaktning. Och de är många!

Vad jag ska dricka för att fira IPA-dagen? Vad sägs om en IPA från Jämtland? Eller kanske Oppigårds Indian Tribute? Eller….? Ja, vi får se vad det blir men något blir det i varje fall.

Kolla gärna in IPA-dagens olika varianter på Twitter, taggen är #ipaday. Eller lägg upp din egen ölbild kanske? Det kommer bli många ölbilder på sociala media under dagen, det är ett som är säkert…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: