Höga Höjders Ängöl från Ängö Kvartersbryggeri

3 Aug
Höga Höjders Ängöl från Ängö Kvartersbryggeri.

Höga Höjders Ängöl från Ängö Kvartersbryggeri.

Vad är det här?
En fin liten ångöl från kvartersbryggeriet i Kalmar. Ångöl ja, en ölstil som ursprungligen bryggdes i Kalifornien under namnet steam beer och som i korta ordalag är en en öl som använder lagerjäst men som sedan mognar i varmare temperatur än normalt. Anses då få en karaktär som ligger mellan en lager och en ale.

Känner man detta?
Jag skulle blint klassa den som en ale smakmässigt men vet man dess stiltyp så kan man hamna mellan en lager och en ale, visst.

Är det en bra öl?
Ja! Den har en fruktig och direkt smak med dragning åt lite tropiska frukter. Hög kolsyra, en fint modererad beska och en matvänlighet som gör den klockren till bufféer och lite enklare mat. Tänk kycklingspett, hamburgare, fläskkotletter på grillen eller varför inte en matpaj. Tänk picknick om du har håg för det.

Vad mer?
Den kommer i flaskor på 25 cl och de är snyggt designade, knubbiga och perfekta för en person som jag som inte vill dricka mastodontöl. Fram för fler 25:or!

Och bryggeriet?
Ganska nytt men har fått bra fart under vingarna, bryggeriet ligger i en gammal tunnbindarverkstad i stadsdelen Ängö i Kalmar, namnet är Ängö Kvartersbryggeri. Du hittar dess öl på många krogar i staden och också på bolagen i Kalmar. Och du kan beställa deras öl på Systembolaget. Så klart.

Pris?
Höga Höjders Ängöl kostar 17,90 kronor för 25 cl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: