Alla Tiders Ängöl från Ängö Kvartersbryggeri

6 Aug
Alla tiders Ängöl från Ängö Kvartersbryggeri.

Alla tiders Ängöl från Ängö Kvartersbryggeri.

Detta är en lager-öl från Kalmar, en av lokalt storsäljande ölen från Ängö Kvartersbryggeri.

Jaha, en lager, varför ska jag bry mig om det?
För det är en bra öl i en lite twistad tappning. Grunden är tjeckisk Saaz men sedan har man petat i lite humle från Nya Zeeland också vilket accentuerar friskheten i ölen. Dessutom, malten är pilsnermalt men har också lite vetemalt som förstärkning och det märks faktiskt, en syrlighet som inte alls är dum.

Men jag gillar bara traditionell lager!
Okej, då kanske du inte ska köpa en back. Men testa en, den är en frisk, fräsch och snygg sommaröl – perfekt till en kycklingsallad eller fläskkotletter med cole slaw. Det syrliga gifter sig bra med de lite mer neutrala smakerna i kyckling och fläsk.

Kalmar sa du, finns det ett bryggeri där?
Ja, det finns ett i stadsdelen Ängö precis riktning från centrum mot Ölandsbron. Och de gör 4 grundöl, där detta är en.  Bryggeriet startade för något år sedan och har fått ett bra välkomnande – både från den lokala publiken och på ölmässor. De gör även en ångöl och en belgisk-inspirerad ale, dessutom en ale i brittisk stil.

Jahaja, då får jag väl beställa en flaska!
Ja, gör det, den kostar 27,90 på bolaget och finns inte bara i Kalmar utan i några andra bolag i Småland och på Öland. Och på nätet så klart!

27,90 – det var dyrt!
Ja, det är ingen budgetöl direkt men det kan vara kul att testa, du kommer inte ångra dig! Och beställ en flaska Höga Höjders när du ändå är på gång, den är också drickvärd.

Fler recensioner hittar du här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: