No Boule Shit från Brewdog

15 Aug
No Boule Shit från Brewdog.

No Boule Shit från Brewdog.

Ibland hamnar man i en liten del av paradiset utan att man riktigt vet hur det gick till. Den lilla krogen Boule och berså i gränslandet mellan Stockholm och Nacka är en sådan paradisisk plats, i varje fall när solen ligger på och semestern är i full blom.

Boule och berså.

Boule och berså.

Inte nog med att de bjuder på en sällsynt blandning i gästskaran, de levererar även bra mat till riktigt bra priser, snygga vyer och boulebanor för de som vill umgås på det sättet. Och så bjuder de på en egen öl – No Boule Shit från Brewdog i Skottland.

På baksidan av ölen bygger de en historia om att ölens recept hittats på det närbelägna numera nedlagda hospitalet och att de sedan testat och testat för att få den till en modern öl och hur det är med det vet jag inte men ölen ska så klart testas ändå. Och det är en trevlig upplevelse, klart förstärkt av den loja sommarkänslan i båtarna som puttrar förbi, boulepartierna som avgörs och ledigheten som slår på många av de bättre egenskaperna som vi människor har.

No Boule Shit etikett bak.

No Boule Shit etikett bak.

Det är en varmgul lite disig färg, en syrligt frisk lätthet i smaken som förträffligt balanseras av en maltkropp och som med största sannolikhet sitter som en smäck till krogen BBQ-ribs eller kanalburgare. Läskande utan att vara mesig, enkel utan att vara svag. En klar semesteröl! Misstänkt lik Brewdogs 77 Lager men det kan vara att krogen har gjort någon mindre förändring mer än etiketten.

No Boule Shit från Brewdog på Boule och Berså.

No Boule Shit från Brewdog på Boule och Berså.

Brewdogs vapensköld.

Brewdogs vapensköld.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: