(St)out of the cellar tar ölnörden till en ny nivå

30 Aug
Stout of the cellar från FrEQuency/Nils Oscar.

Stout of the cellar från FrEQuency/Nils Oscar.

Att prata om öldrickare som en gemensam grupp är svårt. Å ena sidan har vi alltsomärbilligt-drickarna, å andra sidan har vi jagdrickerbaraexklusivalanseringar-drickarna. Och så har vi allt däremellan.

För jagdrickerbaraexklusivalanseringar-drickarna så är det en liten högtidsstund ikväll. För då släpper den lilla svenska ölproducenten FrEQuency sin dubbelvariant av (St)out of the cellar. Och man gör det på två ställen, Akkurat och Oliver Twist, två välrenommerade ölkrogar på Stockholms Södermalm.

(St)out of the cellar är en stout, lagrad dessutom, och lagrad på två olika fat – ett som innehållit whisky från Glenfarclas och ett som innehållit whisky från Mackmyra. Ölen är bryggd på Nils Oscars bryggeri och namnet på ölen är en hyllning till skivan Out of the cellar från 1984. Gruppen? Ratt.

Tycker du det låter smalt? Om jag då adderar att varje variant bara finns i 30 flaskor och att den ena släpps på Oliver Twist och den andra på Akkurat? Och att de som köper båda kommer ha chansen att få en exklusiv t-shirt? Du fattar – detta är för jagdrickerbaraexklusivalanseringar-gruppen. Inga andra.

Ikväll klockan 18 kommer jag med största sannolikhet plocka bort disken efter middagen och kolla till barnens kläder inför fredagen. Ett gäng andra kommer att hänga på Akkurat och Oliver Twist. Om inte annat så ska det bli kul att följa kommentarerna efteråt.

Frequency på Akkurat och Oliver Twist ikväll.

Frequency på Akkurat och Oliver Twist ikväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: