Prince of Darkness från Sigtuna Brygghus

31 Aug
Prince of Darkness från Sigtuna Brygghus.

Prince of Darkness från Sigtuna Brygghus.

Att den svenska (och inte bara den förresten) bryggarnäringen har ett näst intill osunt förhållande till den lite hårdare rocken har vi sett prov på flera gånger de senaste åren.

Att In Flames-Anders Fridén skapar egen öl under etiketten FrEQuency är ett exempel, deras senaste öl är för övrigt en hyllning till Ratt-låten Out of the cellar, att Ocean gjort en öl som heter Ebbot som en hyllning till Soundtrack-sångaren med samma namn är ett annat och att Motörheads-ölen säljer som smör i solsken är ett tredje. Och så Sigtuna brygghus bryggare Mattias Hammenlind som för något år sedan kreerade Sveriges starkaste öl under namnet Ace of Spades efter den gamla, just det, Motörheads-låten. Osunt var namnet! När kommer synt-hyllningarna i form av öl?

Och nu är det dags igen när Sigtuna Brygghus släpper loss sin Prince of Darkness på Systembolaget. Prince of Darkness? Ja, det är alltså ett smeknamn för…. Ozzy Osbourne!

Kan verka udda kanske men smaka på ölen så kommer du förmodligen lyfta in Ozzy i ditt liv för detta är en bra öl! En riktig pangöl!

Stilmässigt är det en svart IPA, en stil som är i ropet rejält just nu. Lite paradoxal i utförandet eftersom en IPA normalt sett ska vara ljus men med de mörkare maltlagren så blir det en härlig kombination – syrliga, rostade, svagt rökbrända tongångar snyggt parat med en direkt humlebeska och lite pepparstråk och röda bär. Lite päron och lite aprikos. En öl värdig en mästare – om nu Ozzy kan anses vara det. Vill du lyssna så har Sigtuna Brygghus lagt en Spotifylista på sin sajt….. Bara Ozzy-låtar.

Alkoholhalten på 8 % göms snyggt bort i smakerna och detta är utan tvekan en av de bästa öl som skapats i Sverige under 2012. Ett givet köp när den släpps den 1 september.

Här hittar du alla nyheter som släpps den 1 september.

Och här är mina köptips inför släppet.

Och här en intressant oktoberöl – Jocktober från Black Isle.

 

 

2 svar till “Prince of Darkness från Sigtuna Brygghus”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tre bra öl « yourlocalguru - augusti 31, 2012

    […] “Alkoholhalten på 8 % göms snyggt bort i smakerna och detta är utan tvekan en av de bästa öl som skap…“- Om Prince of Darkness från Sigtuna Brygghus. […]

  2. “detta är utan tvekan en av de bästa öl som skapats i Sverige under 2012″ Craft Beer, Sigtuna, Sweden Sigtuna Brygghus - augusti 31, 2012

    […] RESTEN (HÄR) Be Sociable, Share! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: