St Eriks Oktoberfest från St Eriks Bryggeri

31 Aug
St Eriks Oktoberöl 2012.

St Eriks Oktoberöl 2012.

För inte så länge sedan skrev jag om min oförmåga att till fullo uppskatta de öl som kommer från St Eriks ölskapande. För mig är de dugliga men inte så mycket mer.

Mothugg fick jag, bland annat av Fredrik Schelin, krögare och bloggare här på Allt Om Mat, och Annika Ingemarsson, som bloggar på Smaskens. De hade avvikande åsikt och kom till St Eriks försvar – bra det! Nu har jag börjat köpa på mig de St Eriks-öl som finns och ska inom kort prova alla på ett bräde för att en gång för alla bedöma den men….. innan dess så kom St Eriks Oktoberöl i min närhet och ja…. den är bra ju! Så bra så att den kommer vara en av mina höstfavoriter tippar jag.

Varför är den bra?
Det är en välgjord, balanserad lager med ena foten i karamelliga, maltiga, söta smakregister och den andra i uppfriskande, humliga, citrusiga läskande smaker. Och de båda spelar så bra tillsammans! Dessutom lite lakrits, tjära och ett uns rök som gör att den kommer sitta som en smäck till lite höstiga rätter av typen grytor och andra långkok. Och till svampsmörgåsen så klart!

Så den här ska man köpa?
Japp, det är bara att plocka på sig några flaskor när man är på bolaget nästa gång. De kostar 16,90 kronor styck och du kommer få mer njutning än motsvarande öl i 12-kronorsklassen. Det är en ekvation som går ihop.

Om du är sugen på fler oktoberöl så hittar du hela listan här.

Jocktoberfest från skotska Black Isle är en annan bra säsongsöl.

 

Likaså Red October från Gotlands bryggeri.

Ett svar till “St Eriks Oktoberfest från St Eriks Bryggeri”

Trackbacks/Pingbacks

  1. S:t Eriks Oktober | India Pale Ales | Ölrecensioner och funderingar om öl - september 14, 2012

    […] håll är S:t Eriks mörka lager, kort och gott kallad “Oktober” (se till exempel Joel på Allt om mat och Allt om öl). En utmärkt kandidat för oss att testa. Vi har tidigare varit lite kritiska till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: