East Coast IPA från Sigtuna Brygghus

3 Sep
Sigtuna East Coast IPA från Sigtuna Brygghus.

Sigtuna East Coast IPA från Sigtuna Brygghus.

Vissa smaker tar det ett tag att vänja sig vid. Wasabi, matjessill och ipa till exempel. Första, andra, tredje gången är man njuggt tveksam och vet inte riktigt vad man ska tycka. Efter tredje gången går det några veckor och så plötsligt inser man att man sitter och längtar efter wasabi! Matjessill! IPA!

När längtan efter en IPA slår till i nacken så är det bra att ha en East Coast IPA från Sigtuna Brygghus hemma i kylskåpet. Inspirerad av sina amerikanska storebröder (på västkusten från börjar – the West Coast…) är den en gedigen lillebror som med lite oborstade, råa armbågar sätter sig bredvid storebröderna och tar en plats. Buffligt javisst, men inte utan en viss charm.

Smaken är direkt och intensiv och attacken är besk. Var beredd! Och låt inte beskan skrämma bort dig för stannar du kvar så kommer du hitta en väl avvägd fruktighet som leker tillsammans med beskan och ger en riktig smaksensation i gommen. Fruktigheten, mest av aprikos och spetsig citrus, klingar av och avslutningen är rejält besk men med mjuka kanter. Ibland slår den lite för hårt, för det mesta är det stiligt balanserat. Alltså; intensiv attackbeska, mellanspel av frukt och beska och så en beskmjuk avslutning som ligger kvar länge. Så ska en IPA komponeras!

East Coast IPA tillhör en av de öl som Sigtuna Brygghus brygger året om och du kan beställa den från Systembolaget när du vill. Om du vill veta hur man gör så läser du här. Kostnaden är 21,90 kronor för 33 cl.

Har du läst om Prince of Darkness – en öl från Sigtuna Brygghus.

Eller oktoberöl från Gotland – Red October?

Eller senaste från Nils Oscar – Nils Oscar Oktoberfest.

 

Ett svar till “East Coast IPA från Sigtuna Brygghus”

Trackbacks/Pingbacks

  1. “Så ska en IPA komponeras!” Craft Beer, Sigtuna, Sweden Sigtuna Brygghus - september 4, 2012

    […] RESTEN HÄR (klick) Be Sociable, Share! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: