Hembryggning blir storpolitik i USA

3 Sep

I en amerikansk presidentkampanj är nästan allt tillåtet. Till och med att använda öl som väljar-lockbete.

Att Barack Obama är en mat- och dryckesintresserad man är allmänt känt och sedan någon månad tillbaka har hans hembryggarinsatser blivit föremål för både intresse och spekulationer. På en resa i Iowa delade presidenten ut sin hembryggda öl och efter det har trycket varit stort från amerikanska hembryggare – ”vi vill också brygga the White House Honey Ale” – som ölen kallas.

Och efter tusentals påskrifter så har Vita huset nu offentliggjort receptet och hembryggare världen över tar den amerikanska presidentens recept och skapar sin egen variant – enkelt och smart.

Det stora ölintresset hos Barack Obama till trots, ingenting görs utan att det finns en poäng med det. Poängen här är att etablera Obama som en ”all american man” – en president som till och med brygger sin egen öl – honom måste vi lita på! Sprid bilden av en man som köper sin egen hembryggarutrustning och som dessutom plockar honungen till brygden på sin egen mark och ställ den mot bilden av konkurrenten Mitt Romney och du får en ganska stark kontrast. Smart.

Dessutom har man gjort en bryggar-film som berättar hur de gör.

Återstår att se om det vinner presidentskapet till Obama – i sådana fall får han tacka sina väljare med en specialbrygd. Och när tar svenska politiker efter? Vad sägs om en Löfvens Lager eller kanske en Reinfeldt Russian Imperial Porter? Eller en Björklund Bitter? Vi får se vem som kommer ut som hembryggare först….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: