Sverige är Brooklyns näst största marknad

4 Sep

Om du läser denna blogg så visste du redan detta men det är kul att även SvD.se nu kollat lite på fenomenet Brooklyn Brewery. För trots att det ligger på andra sidan Atlanten så är Sverige bryggeriets näst största marknad efter staten New York.

Brooklyn Brewery, med ölprofilen Garrett Oliver som frontfigur, samarbetar med Carlsberg och har på så sätt tillgång till en fantastisk distributionskanal för att sälja sina öl. Men det är inte det enda skälet till den svenska framgången, bryggeriet har dessutom en renodlad och snygg etikett – lätt att känna igen – och en kombination av möjlighet till stora volymer med bra kvalitet. Och det räcker ganska långt.

I Stockholm och Malmö hölls just Brooklyn, Sweden, en musikfestival som ytterligare visar på kontakten mellan de båda marknaderna, en festival som arrangeras tillsammans med Brooklyn Brewery. Och på Södermalm i Stockholm ligger Bar Brooklyn – en ölbar som har bland annat har lite extra fokus på Brooklyn Brewerys sortiment.

Och hur man än vrider och vänder på det – finns det någon stad i världen som svenskarna har en starkare relation till än New York? Klart vi ska dricka deras öl också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: