Veckans kasse från Systemet

20 Sep
Veckans kasse - 5 fina öl.

Veckans kasse - 5 fina öl.

Behöver du inspiration till ölinköpet? Kolla in den här femlingen; klassiker och lite nytt i samma påse. Från vänster till höger.

Braunstein Organic Wheat (1599) 6,5 %, 33 cl, 17,90 kronor
Danska Braunstein gör en veteöl som kanske inte är den bästa som finns men den är klart dricksvärd och är en bra ingång om man inte har insett veteölens storhet. Just denna är dessutom ekologisk. Njut den till kyckling eller som fördrink, läskande!

Chimay Blå (1651) 9 %, 33 cl, 28,90 kronor
Belgiska Chimays blåa variant är en riktig klassiker men en värdig sådan. Hög i alkoholen men väldigt fin i blandningen av kryddighet, värme och örter. Till en mustig älggryta eller ost. Fantastisk!

Oppigårds Indian Tribute (1415) 6,6 %, 33 cl, 20,90 kronor
En svensk India Pale Ale i dala-tappning. Fruktig av citrus och läskande besk av humle. En av de bästa på den svenska marknaden och riktigt fräsch i tilltalet. Njuta av helgen-läge på denna.

Sierra Nevada Torpedo Extra IPA (11528) 7,2 %, 35,5 cl, 26,90 kronor
Snäppet tyngre än Oppigårds IPA från amerikanska brygg-klassikern Sierra Nevada. Som ligger i…. Kalifornien.  Fullpackad av allt som du kan finna i en Extra IPA. Eller dubbel IPA om du hellre vill välja det namnet. Smakmässigt räcker den 4 gånger så länge som din vanliga lager.

Staropramen Dark (1632) 4,4 %, 33 cl, 15,90 kronor
Matvänlig tjeck med fokus på höstsmaker i grytor och kastruller. Rostat, kaffe och lite syrlighet passar perfekt i kombination med höstmaten.

5 näst intill klassiska öl för 110 kronor, fullpackade med smak och med ganska bra ursprungsspridning – är det inte bra så säg!

Läs mer: Förra veckans systemkasse innehöll det här

Läs mer: Ölnyheterna den 1 september

Läs mer: Här är nyheterna som kommer den 1 oktober – med korta omdömen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: