10 svenska öl att testa på ölmässan

24 Sep

Den 26 september startar ölmässan i Nacka eller Stockholm Beer and Whisky Festival som den heter. Bryggerierna kommer att ha med sig lite fina öl som du inte tidigare har testat och här är 10 öl som jag vill testa. Bland många, många andra…. Du också?

Munktell Lättöl från Eskilstuna Ölkultur – det är inte bara för att det är tungt att testa starköl hela tiden utan för att jakten på ett bra lättöl går vidare. Denna har jag inte testat, kan det vara Sveriges bästa lättöl?

Oppigårds Coast to Coast – en pale ale som är gjord för krogarna Rover och Ölrepubliken i Göteborg och Akkurat och Oliver Twist i Stockholm. Jag gillar Oppigårds, jag gillar pale ale – givet val!

Oppigårds Thurbo Stout – en boostad stout kan vara hur spännande som helst! I synnerhet om den kommer från kvalitetsinriktade Oppigårds.

Brekeriet Saison – nytt bryggeri med nytt öl, klart man testar! Brekeriet har höga förväntningar på sina axlar, jag tror att de infrias.

Duggish DIPA från Dugges – en svensk DIPA som jag inte testat – på fat dessutom! Klart den finns med bland de som ska provas.

Nebudchadnezzar från Omnipollo – jag tillhör den skara som ännu inte (!) testat några av Omnipollos öl. Så jag tar gärna vilken som men eftersom Nebudchadnezzar är den nyaste så….

Brutal Brewing Glycyrrhiza Glabra – lager med lakritsrot på fat. Brutals framfart är värd att hålla koll på, makrobryggeri gör mikrobrygder.

Kusken Lätt Ale från Hantverksbryggeriet – en lätt ale från Västerås-bryggeriet? Klart den ska testas!

Baltic Stout från Jämtlands bryggeri – en perfekt höstöl med mörka toner och tunga smaker, dessutom en nyhet från ett av de första hantverksbryggerierna i Sverige. Givet!

Mohawks 5 experimentbrygder – nya saker från Mohawks nya bryggeri? Eller är det från annat bryggeri? Här gäller det att hålla sig framme tippar jag….

Plus en massa annat…..

Läs mer: Här är alla öl på Stockholm Beer and Whisky Festival

 

Läs mer: Här är alla ölen som kommer på Systembolaget den 1 oktober

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: