Celt Iron Age Ale från Celt Experience

25 Sep
Celt Iron Age från Celt Experience, Wales.

Celt Iron Age från Celt Experience, Wales.

Okej, vi börjar med en fråga; hur många plockar en folköl på Coop för 26,90 kronor? Inte många. Hur många plockar den om den kommer från ett okänt walesiskt bryggeri? En. Det är jag.

För det är ju så, om jag ser ett nytt öl, dessutom i folkölsvariant, så måste jag testa det. Utan någon som helst tvekan. Det kan ju vara en succé!

Öl från Wales är en raritet i Sverige, och den torde vara en fullständig outsider i det vanliga utbudet i mataffären. Inte desto mindre, den ska provas. Bryggeriet brygger öl som får låna namn av tidigare tidsåldrar och denna, järnåldern, ska minna om de tider då folkslaget kelterna rörde sig över större områden än idag. Och det kan väl vara en bra början..?

Ölet är mörkorangt med en svag men maltig doft. Skummet relativt högt och kompakt. Smaken är försiktig men har en tydlig maltsöt grund med svaga fruktiga toner med ett litet avslutande humlebett. Nja, inte särskilt personligt. Inte särskilt spännande och jag vet vad du tänker – det är den relativt svaga alkoholen som gör det! Ja, delvis, men den är på tok för onyanserad för att vara riktigt bra oavsett alkoholhalt, den är för mainstream.

Initiativet är bra och det är kul med en ny folköl i butiken men till det priset (27 kronor) så förväntar man sig mer. Återkommandeköparna lär vara få. TYvärr.

Celt Iron Age Ale från Celt Experience köptes på Coop för 26,90 kronor. Det är för mycket för en relativt svag öl.

Läs mer: India Pale Ale från Helsingborgs bryggeri – kan det vara något?

 

Läs mer: 10 svenska öl att testa på ölmässan 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: