Brekeriet Cassis från Brekeriet

27 Sep
Brekeriet Cassis från Brekeriet.

Brekeriet Cassis från Brekeriet.

Det finns alla möjliga skäl till att starta ett bryggeri. Brekeriet som är baserat i den lilla orten Djurslöv utanför Malmö har startat sitt bryggeri för att de vill umgås. Ja, det kan låta konstigt men det handlar om tre bröder som tyckte att de träffades för sällan och därför startade en ölimportfirma. Den funkade och de funkade ihop och då startade de ett bryggeri. Också. Så att de kan umgås lite mer…

Nu har de precis färdigställt sina första öl och det är inga vanliga öl direkt. Ekarnas filosofi är att det är jästen som ska skapa smaken, inte humlen, och det är inte den vanligaste inställningen bland bryggare idag. Dessutom jobbar de än så länge bara med en jästsort, brettanomyces.

Med det sagt, och det kan ju verka otillgänligt för gemene man, så säger jag att du gärna ska testa deras öl på den nu pågående ölmässan i Stockholm. Som deras cassis till exempel. Jag ska inte gå in på alla bryggeritermer utan bara konstatera att det är en belgiskt influerad ale som de smaksatt med svarta vinbär. Färgen är fantastisk, doften är härlig och smaken är en fin blandning av en blond ale och svartvinbär. För när drack du en svartvinbärsöl senast? Nej, just det!

Testa! Det är det värt.

Läs mer: Brekeriet har en farmhouse ale och en saison på mässan också

Läs mer: Mathias Dahlgren, ja stjärnkocken alltså, gör öl

Läs mer: Ny bar i Stockholm serverar bara St Eriks öl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: