Tro aldrig att du kan något

28 Sep

Ibland, i väldigt svaga stunder, inbillar jag mig att jag är duktig på öl. Sedan kommer jag tillbaka till verkligheten.

På väg hem från Stockholm Beer och Whisky Festival igår tog jag bussen. Bredvid mig satt tre män i 35-årsåldern som också hade varit på mässan, de kom från mellan-Sverige någonstans. Och de pratade om öl. Om provningar de hade haft. Om öl de hade druckit. Om öl de skulle dricka.

Själv satt jag och var helnöjd med mitt resultat; många svenska öl, några brittiska och några udda varianter- många samtal, många skratt men när jag hörde de här lirarna prata öl så påmindes jag om min ungdoms skivsamlande – varje gång man trodde att man hade köpt en raritet så hade någon annan köpt en mycket rarare raritet. Och de tre männen på sätet bredvid mig pratade om öl som jag knappt förstod vad det var. Ölskribent jag? Ölkännare jag? Inte ett dugg.

Men så kom jag att tänka på några ord som Magnus Bark hade sagt samma dag på mässan. Magnus Bark är en smärre legendar i ölbloggarkretsar och har alltid bloggat om öl känns det som. Han hade den första ölbloggen i Sverige, han skriver kontinuerligt och kunnigt om öl och jag läser honom alltid med stort nöje. Kunnig, korrekt och väldigt generös med sina kunskaper. Han sa:

”Jag har skrivit om öl sedan 10 år tillbaka och ibland tror jag att jag vet mindre idag än när jag började.”

En ganska hoppfull inställning till kunskap på något sätt. Ju mer du lär dig desto mindre vet du. För kunskap är oändlig.

Så idag drar jag till mässan för att lära mig en massa nytt – det blir kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: