Jackie Brown från Mikkeller – ett fynd!

2 Okt
Jackie Brown från Mikkeller.

Jackie Brown från Mikkeller.

Det finns en del bra öl på det där Systembolaget, inte tu tal om annat. En av mina favoriter är danska Mikkellers Jackie Brown, en brown ale som är frustande smaksatt med kaffe och chokladtoner i alla möjliga vinklar och vrår. Och trots att den kostat omkring 35 kronor så har den allt som oftast fått följa med hem – en riktigt bra öl enligt mig.

Och den har blivit ännu bättre – i varje fall i priset. För i och med 1 oktober så bytte den pris till 25 kronor – det är en prisminskning med 10 kronor! Från riktigt bra till fynd i min bok! Har du inte testat så bör du testa, det är en riktigt bra öl!

Baksidan av det hela? Jo, att ölen säljer för dåligt…. Ölen trillade egentligen ut ur ordinarie sortiment på Systembolaget men om importören/producenten då sänker priset med minst 20 % så får den ligga kvar  i maximalt 6 månader. Ytterligare en regel som jag inte hört talas om förut. Kan vara bra om man sitter på ett stort lager som måste bort.

Men gläds åt priset nu. Lagringen av ölen har bara gjort den gott så testa medan priset är lågt, sedan kan det vara för sent.

Läs mer: Mikkeller kommer till Sverige i höst

Läs mer: 10 toppar på Stockholm Beer och Whisky Festival

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: