East Coast Pale Ale från Sigtuna Brygghus

3 Okt
East Coast Pale Ale från Sigtuna Brygghus.

East Coast Pale Ale från Sigtuna Brygghus.

Klart man har höga förväntningar på Sigtuna brygghus, det är helt klart en av de bättre ölleverantörerna i Sverige just nu. Därför blev jag lite besviken när jag testade den här ölen på en provning för några veckor sedan, vid provningstillfället var den blek och lite opersonlig. Men nu, i samspel med middag och i lugn och ro är den mycket bättre.

När det gäller öltraditioner i den engelskspråkiga världen finns det två övergripande stilar, den brittiska och den amerikanska. Gissa vilken som är den maffigaste och som har störst smaker? Just det, den amerikanska. I den här pale alen så tar Sigtuna beståndsdelar från båda traditionerna och bakar ihop dem till en fin blandning.

Färgen är mjukt orangebrungul och skummet högt och tätt. Doften tydligt humleprofilerad med lite underliggande fruktiga, fylliga beståndsdelar. Smaken långsamt växande, sammansatt fruktighet med en klar och ren beska. En bra öl.

Så den ska man köpa?
Allt beror på så klart. Är du ute efter de stora smakerna ska du välja något annat – en East Coast India Pale Ale till exempel  – men ska du hitta en öl som snyggt sammanfattar öl-Sverige idag kan detta vara ett alternativ. Den är bra gjord, den har en tydlig humleprofil av Citra och den skrämmer inte någon från bordet. Den kan till och med få öldrickare som skyr den moderna öltrenden att bli lite intresserade.

East Coast Pale Ale från Sigtuna Brygghus kostar 17,90 kronor. Du hittar den på Systembolaget.

Läs mer: Här de senaste ölrecensionerna på bloggen

Läs mer: Motörhead och Solsidan säljer stort – på Systembolaget

Läs mer: Nya öl på Systembolaget den 1 oktober

Ett svar till “East Coast Pale Ale från Sigtuna Brygghus”

Trackbacks/Pingbacks

  1. ”Färgen är mjukt orangebrungul och skummet högt och tätt” Craft Beer, Sigtuna, Sweden Sigtuna Brygghus - oktober 4, 2012

    […] LÄS RESTEN AV RECENSIONEN I ALLT OM MAT (här) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: