Stockholm Beer och Whisky Festival – tips för en bättre festival

4 Okt
Brekeriet på mässan.

Brekeriet på mässan.

Idag startar den igen – Stockholm Beer och Whisky Festival – och nu är det ”bara” tre dagar kvar tills det dröjer ett helt år till nästa. Om du siktar på att besöka den så har du här några riktigt bra tips på montrar du inte till missa. Börja med dem så kan du ta resten sedan….

Danmarks-frälst?
Gå direkt till Elixirs monter och ta dig an Xbeeriment, Det lille bryggeri, Stronzo och Amager Bryghus. Med många andra. Otroligt bra utbud med väldigt bra kvalitet.

Sugen på Skåne?
Malmö Brygghus, Brekeriet, Stockeboda och South Plains (som du hittar hos Elixir) kan ge dig både skånska dialekter och bra öl. Testa i synnerhet Cassis hos Brekeriet och Malmö Grand Crew hos Malmö Brygghus.

Svart IPA är det som gäller för dig?
Gå direkt till St Eriks monter och testa deras variant. Därefter till Slottskällan för deras som är titulerad Eight och sedan vidare till Sigtuna Brygghus och testa deras. Nu har du testat de bästa svenska….. Nu kan du ge dig ut och leta internationella varianter.

Rock? På en ölfestival? Okej då!
Testa Philipson & Söderbergs monter med ölmakarna bakom FrEQuency Brewing eller så går du till Mohawks monter och kollar in både rockfrisyr och öl. Är du riktigt sprallig springer du upp till Brands For Fans monter och testar deras Motörhead Bastard Lager. Och Brewdog från Skottland är ju kända för att vara ganska punkiga….

Du vill ha öl? Mycket öl?
Brill & Co:s monter kan mätta den mest törstige, där hittar du bland annat Omnipollos Nebudchadnezzar som är en storfavorit på mässan. Och en del annat, de har över 250 öl…. Monks ligger också bra till och så Oliver Twist-montern så klart.

Du gillar små svenska bryggerier?
Södra Maltfabrikens monter ligger bra till, bra öl, bra läge och nära till toaletten om det skulle behövas. Nynäshamns monter är intressant, Nils Oscars likaså…. De är för stora? Okej. Strömsholms brygghus då? Eller Hantverksbryggeriet från Västerås? Eskilstuna Ölkultur? Det finns att ta av.

Men vad du än gör…. Drick vatten då och då – det behövs!

Läs mer: 10 toppar på mässan

Läs mer: Jackie Brown från Mikkeller – ett riktigt fynd!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: