En storm och dess konsekvenser

2 Nov
Brooklyn Brewery Blog. Foto: Brooklyn Brewery.

Brooklyn Brewery Blog. Foto: Brooklyn Brewery.

Hur tilltalar man en storm? Hur reagerar man inför en naturkatastrof? Hur försöker man förstå vidden av de spratt som naturen spelar med oss?

Ett sätt kan vara att se till sådant som man känner till. Att titta på de faktorer som man kan bedöma. Att försöka ta vardagens förstoringsglas och applicera på naturkatastrofens fenomen.

Så när stormen drabbade USA så satt jag och lusläste de östkustplacerade bryggeriernas bloggar, kollade deras Facebooksidor och Twitterflöden. Något närsynt så klart men på det sättet så fick jag följa vardagen under en storm, följa vardagen bakom de där rubrikerna om monsterstormar och katastrofer. För oftast är ju livet mycket mer än rubriker.

Och det var intressant. Och nu vet jag lite mer om hur människor reagerar under naturens tryck. Oftast reagerar de precis som vanligt men med lite större vänlighet och engagemang.

Här är en av alla bloggar jag följt, den som skrivs av Brooklyn Brewery som ligger på Manhattan. Just deras bryggeri klarade sig med en hårsmån (eller snarare ett kvarter) från det förhöjda vattenståndet.

”I rode my bicycle to work today. It looks like that may be my main mode of transportation for a few more days.” Steve Hindy, Brooklyn Brewery

Läs mer: Är amerikansk pumpaöl din grej – kolla in det här!

Läs mer: 5 svenska bryggerier att hålla koll på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: