Idag startar Mitt kök i Stockholm

8 Nov
Great Brands - otypisk Mitt Kök-utställare.

Great Brands - otypisk Mitt Kök-utställare.

Idag startar den stora Mitt kök-mässan i Stockholm och många mat- och dryckessugna kommer att dras till Stockholmsmässan i Älvsjö. Uppställningen är stark med allt från de minsta lokala delikatesstillverkarna till de stora aktörerna – både på mat- och dryckessidan. I varje fall när det gäller vinet, öldelen är markant svagare representerat.

Visst finns Carlsberg, Åbro,  TOMP och några andra stora aktörer med i monterlistan men de flesta av de tydligt ölprofilerade aktörerna saknas. Den enda renodlade ölimportören med egen monter är Great Brands som med sin USA-profilerade portfölj sticker ut rejält.

Jag träffade Jörgen ”Jugge” Hasselqvist som är med och driver Great Brands i förra veckan och han sa då att han tyckte att den här mässan är en av de roligare.

– Förra året gick det förbi en äldre man och tittade till på vårt utbud. När han såg att vi hade amerikansk öl så avfärdade han hela uppställningen som blask! berättar ”Jugge” Hasselqvist och berättar att det är på den typen av mässor som han verkligen träffar de som inte har tagit första stegen in i ölvärlden och att det är väldigt roligt.

Med tanke på att Great Brands importerar storheter som Stone Brewing, North Coast Brewing, Great Divide Brewing och Oskar Blues Brewery så inser man snabbt att det inte handlar om något blask.

Och på tal om saknade ölaktörer – själv hade jag tänkt vara där minst hela dagen men små barn med stora febrar kräver sin tillsyn så även jag saknas. Tror dock att jag saknar mässan mer än vad mässan saknar mig…..

Fler ölaktörer nästa år? Hoppas det.

Läs mer: Jag har köpt biljett till världens bästa ölfestival – har du?

Läs mer: Linköping ordnar ölfestival i mars 2013 – ska du dit?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: