Julklappar till öldrickaren

18 Dec
En ölresa till Mikkeller Bar i Köpenhamn kanske?

En ölresa till Mikkeller Bar i Köpenhamn kanske?

Är du sent ute? Men vill ändå köpa en julklapp som verkligen passar familjens ölälskare? Okej – här är några tips!

En ölbok
Även om hon har mängder av öllitteratur så finns det säkerligen böcker som hon inte har. Peter M Eronsons nya bok om ölstilar –  Öl från fat och flaska, eller kanske Pete Browns senaste Shakespears Local – briljant öllittaratur av bästa slag. Annars är Garrett Olivers Brewmasters Table fortfarande underbar och likaså The Oxford Companion to Beer – ett uppslagsverk med det mesta som finns att veta om öl.

En ölprovning
Det finns mängder av intressanta ölprovningar att gå på – på krogen eller på Systembolaget eller i privat regi. Och det är dubbelt uppskattat – kunskap och god dryck i kombination är en oslagbar present.

En ölresa
En tripp till Amsterdam? Köpenhamn? Bryssel? Allt i ölets tecken – hur låter det?  Jag tror att de flesta ölälskare blir väldigt glada….

En ölöppnare
Det kanske finns en redan eller möjligtvis två? Men varför inte ge ytterligare en – det behövs alltid. En extra snygg eller extra personlig eller udda. Finns i alla prisklasser.

En öl
Det finns alltid en öl som ölälskaren inte har provat. Det är för sent att beställa men har du tillgång till ett större Systembolag så kan du hitta udda flaskor som din ölälskare i vanliga fall går förbi. Eller köp ett IPA-kit eller ett pilsner-kit eller en imperial stout-samling? Garanterad nöjdhetsfaktor.

En öl-t-thirt
Många vill bära sitt favoritöl på kroppen och man gör det bäst med en tröja eller en keps.  Flera svenska bryggerier har det och hinner leverera och i värsta fall får du beställa och skriva ut en bild i väntan på leverans.

Ett festivalbesök
Nästa år blir extra tätt med ölfestivaler och då kanske det är dags att besöka dem också? Linköping, Göteborg, Stockholm med flera – alla har de besöksvärda festivaler. Och många andra. Köp en biljett vet jag!

Ett ölbryggeribesök
Har du ett bryggeri i närheten? Kanske dags att besöka det? Många anordnar bryggeribesök och det är ett ruskigt bra tillfälle för att lära känna kunskaperna bakom smakerna. Kul för alla!

Läs mer: Nytt rekord för bryggerier i USA

 

4 svar till “Julklappar till öldrickaren”

 1. Hasse december 18, 2012 den 9:03 f m #

  Hej Joel !
  Vilken är din favoritöl just nu ?
  Den i särklass godaste du druckit.

  • joellinderoth december 18, 2012 den 9:29 f m #

   Oj! Av de som jag druckit på senaste tiden håller jag de Struises Tsjeeses väldigt högt, likaså Barrel Aged B.O.R.I.S. the Crusher som var helt fantastisk. Jag gillar verkligen Baladins Super Bitter som jag drack i veckan – mustigt frisk med perfekt balans i sötma och beska och likaså Dugges Idjit! som jag håller väldigt högt varje gång jag dricker den. Och jag har gillat lagerölen som humlats lite extra som Tjockhult Tjinook och SMÖF-ölen som Oppigårds gjorde. Omnipollos Moebius…. Ja, det är många….. Men årets bästa öl måste ha varit Lervigs Lucky Jack som jag drack en sen kväll i somras. Efter att ha varit ensam med tre barn i 4 dagar och sedan helt själv få möjlighet att vandra ut i sommar-Stockholm och släntra ner till Monks i Gamla Stan – sitta realtivt ensam på uteserveringen och titta ut över trafiken och höra italienska, franska, amerikanska och ryska omkring sig och njuta en stillsam öl…. Det var årets bästa öl! Men jag vet inte om ölen i sig var SÅ bra…..

 2. Hasse december 18, 2012 den 9:48 f m #

  Jag beställde hem en av varje ifrån de Struises Tsjeeses i mitten av Oktober.Bra öl, men min absoluta favorit detta år är FrEQuency Ain’t Nuthin To F*** Wit. Har visserligen beställt ett kolli av Insanely Bad Elf men jag tror inte den kommer upp i samma nivå.

  • joellinderoth december 18, 2012 den 10:04 f m #

   Ah, den rackaren! Jag har bara testat den en gång, på mässan i Örebro, och den var väldigt häftig, det håller jag med om. Dock ej testat den under lugnare former. Ska göras! Lägger en beställning direkt. Hej! /joel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: