Fina öl som fixar nyårsfesten

21 Dec

Om du ska fira nyår med kalas och vill ha öl på bordet så kanske det är roligt att ha något extra fint öl att fira med? Som är fint både i glas och flaska? Här är några varianter på öl som inte skäms för sig i kampen med det traditionella mousserande vinet eller den franska champagnen.

Local 1 från Brooklyn Brewery.

Local 1 från Brooklyn Brewery.

Local 1 från Brooklyn Brewery
Vacker flaska med härlig smak som är fuktigt aprikosig och fyllig med  bra potential till lite kraftigare kötträtter. Amerikansk klassöl som pryder sin plats på bordet.
Finns i drygt 20 butiker.

Super, Isaac eller Super Bitter från Birra Baladin
Stilfullt och italienskt med världsklass på smakerna. Isaac är en veteöl som bara finns i beställningssortimentet, Super Bitter en amarillo-humlad fyllig öl med frukt och sötma i perfekt balans och Super en snygg allroundöl i belgisk stil som imponerar på de flesta. Dessvärre ligger även den i beställningssortimentet.
Super Bitter hittar du i 5 butiker.

Jacobsen Golden Naked Christmas från Carlsberg
Ska du servera fläsk så kanske den här danska klassikern kan vara något. Fyllig med bra sötma och lite mer exklusiv än de andra flaskorna som Carlsberg levererar i Sverige. Lite aprikos och en ganska fyllig beska som spelar bra till sötsyrliga tillbehör.
Finns i 189 butiker.

Nut Birra Divina från Zago
En härlig flaska med exklusiv prägel med ett innehåll som funkar bra till mycket. Som fördrink till exempel! Eller som läskande mellanspel under middagen.
Finns i 5 butiker.

Widmer Brothers Seasonal Ale från Widmer Brothers
En säsongsöl som väl pryder sin plats på ett nyårsbord. Amerikansk ale med en bra kombination av knäckig sötma och fruktig fyllighet, lagom för att passa både ölfantasten och ölnovisen. Inget dumt val. Och en modern retro-etikett som passar bra i vintermörkret.
Finns i över 100 butiker.

Mysingen Midvinterbrygd från Nynäshamns Ångbryggeri
En mäktig öl med apelsin och kryddig ton. Perfekt till mörkare kötträtter och en lagom beska som inte skrämmer någon. Bara namnet är värd ett köp…..
Finns i omkring 150 butiker.

Läs mer: The Flying Elk – nytt ölställe i Gamla Stan i Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: