Större intresse för alkoholfri öl visar undersökning

21 Dec

Svenskarna blir mer och mer intresserade av öl.I varje fall om man tittar på resultatet av undersökningen Dryckeskollen som görs av bryggerikoncernen Carlsberg i Sverige. Enligt den säger 20 % av de 1000 undersökta personerna att deras ölintresse har ökat under året.

Det är SIFO som genomför undersökningen som ställer frågor om svenska folkets inställning till öl i allmänhet och deras val av dryck. Och enligt undersökningen är det en stor andel, nästan hälften, som säger att de kan tänka sig att dricka alkoholfri öl i jul. Det innebär så klart inte att så många kommer göra det men att de i varje fall kan tänka sig det – något som styrker uppfattningen att vi visar större och större intresse för alkoholfria drycker.

– Efterfrågan på alkoholfri öl fortsätter att öka och en av de perioder vi säljer som mest är just under julveckan. Det visar på en fortsatt trend för ansvarsfullt drickande, säger Henric Byström, PR-chef på Carlsberg Sverige som är de som beställt undersökningen av SIFO.

Enligt undersökningen säger 16 procent av svenskarna att de brukar dricka alkoholfri öl oavsett tid på året. Denna trend är starkast i Stockholm där en femtedel av de undersökta personerna säger att de dricker alkoholfritt under hela året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: