Off the rails från Train Station Brewery

28 Dec
Off the Rails från Train Station Brewery.

Off the Rails från Train Station Brewery.

Den här ölen har det varit lite trubbel med vilket blir ganska obegripligt när man väl får flaskan i sin hand. Trubblet har bestått i att etiketten har stoppats av Systembolaget eftersom det finns en man på etiketten som framför ett ånglok. Alkohol och framförande av ånglok passar sig så klart inte även om risken att någon tar det som en uppmaning är liten. Väldigt liten. För vem kör ånglok nuförtiden. Egentligen.

Den stoppade etiketten har gjort att de tre personerna som driver Train Station Brewery har ägnat de senaste dagarna åt att svartmarkera lokföraren och satt ett klistermärke på en cowboy som också befinner sig på etiketten – enligt Systembolagets juridiska tolkning befinner han sig för nära ett tågspår. Som förmodligen är nedlagt. Eftersom det framförde ånglok.

Varför det bli obegripligt? Ja, lokföraren är så liten  att han knappt syns och cowboyen – jag cowboys finns knappt. Inte i Sverige i varje fall.

Nåväl, om Train Station Brewery lyckats med sitt klistrande så kommer den här ölen lanseras på Systembolaget den 2 januari och det är den första bolagsölen för Knivstabryggeriet. Den första ölen, The Hoppy One, säljs i vanliga butiker och är en riktigt bra öl och det roliga är att det är denna också. En riktigt bra öl alltså.

En pale ale smockfull med intensiv humlebeska men inte på det minsta vis obalanserad eller överhumlad. Fyllig kropp, bra och drickvänlig och med en perfekt satt eftersmak i det där spektrat mellan smak och beska blir den en imponerande intågsöl på Systembolaget. Snarare en 4:a än en 3:a om man betygsätter den och det tycker jag man ska göra. Och jag tycker du ska testa den dessutom! Beställ den på Systembolaget.se eller köp den på något av Uppsalas butiker – den bryggs nämligen på Gamla Slottskällans bryggeri i Uppsala eftersom etiketten än så länge saknar eget bryggställe.

Och om du gillar den så behöver du inte vara orolig att den tar slut – Train Station Brewery har bryggt 10 000 flaskor…. Ja, jag kan tänka mig att de är rätt trötta i händerna efter de gångna dagarnas klistrande och svartpennestrykande…

Läs mer: Train Station Brewery är något på spåret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: